Organisation of Conferences, Workshops and Readings

• "Migration, Translation and Literature", HHU Duesseldorf, April 2018 (with Prof. Dr. Volker Dörr)
  • "On Whose Terms – Black British Literatures and Arts", Goldsmiths University of London, March 2018 (with Prof. Dr. Deirdre Obsborne)
  • "Emotion, Affekt und Aufklärung im 18. Jahrhundert", Graduiertenkonferenz der Deutschen Gesellschaft zur Erforschung des 18. Jahrhunderts, Herzog August Bibliothek, February 2017
  • "Literary Environments and Ethics in Anglophone Literatures", Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf, April 2016 (with Dr. Sonja Frenzel)
  • "Überlieferung: Von Anderem und Anderen erzählen", section leadership at the conference Erzählende und erzählte Aufklärung, DGEJ Halle, 2015
  • University Reading with Bernardine Evaristo, November 2013, University of Passau
  • "Präsenz und Evidenz fremder Dinge im 18. Jahrhundert", annual meeting of the Deutsche Gesellschaft zur Erforschung des 18. Jahrhunderts, September 2013
  • Summer Academy "Kulturtransfer", Studienstiftung des Deutschen Volkes, September 2012 (with Prof. Dr. Gesa Stedman)
  • "Travelling Concepts for the Study of Culture", Universität Giessen, May 2010 (with Prof. Dr. Wolfgang Hallet, Dr. René Dietrich)
  • "Wissenswandel - Wissensinnovation in den Literatur- und Kulturwissenschaften", July 2009 (with Prof. Dr. Gesa Stedman)
  • "Langsamkeit - Kulturelle Praxis und kulturwissenschaftliche Reflexion", June 2009 (with Prof. Dr. Wolfgang Hallet, Dr. Martin Zierold)
  • "Methoden einer interdisziplinären Kulturwissenschaft" (Lecture Series at the GCSC, summer semester 2009)
  • "Conceptualizing Interfaces between the Sciences, Literature and the Humanities: Travelling Concepts, Metaphors and Narratives?", May 2009 (with Prof. Dr. Vita Fortunati, Prof. Dr. Ansgar Nünning, Prof. Dr. Vera Nünning, Universität Heidelberg)
  • "Methods in English Culture, Language, and Literature Studies", March 2009 (with Prof. Dr. Liselotte Anderwald, Prof. Dr. Ute Berns, Prof. Alexander Berg, Prof. Dr. Roger Lüdeke, Prof. Dr. Christian Huck and Prof. Dr. Erik Redling)
  • "Raum und Bewegung in der Literatur", May 2008 (with Prof. Dr. Wolfgang Hallet)
  • Opening Conference of the International Graduate Centre for the Study of Culture "Travelling Concepts", April 2007 (with Dr. Bernhard Kleeberg and Dr. Andreas Langenohl)
  • "Gattungsgeschichten und Gattungstheorien", November 2006 (with Prof. Dr. Ansgar Nünning and Prof. Dr. Marion Gymnich)
  • Lecture Series "Erinnerungskulturen", 2005-2007 (with Prof. Dr. Jürgen Reulecke)
  • "Medien des kollektiven Gedächtnisses. Konstruktivität - Historizität - Kulturspezifität", May 2003, Giessen (with Prof. Dr. Astrid Erll und Dr. Hanne Birk)
Responsible for the content: E-MailAnglistik und Amerikanistik Redaktion